Linkbuilding

Linkbuilding

Linkbuilding handler om links ind til din hjemmeside

Det lyder måske meget teknisk! Men at nogen linker til din hjemmeside, ser søgemaskinerne/Google som en anbefaling af din hjemmeside. Og hvis andre anbefaler din hjemmeside, får din hjemmeside mere trafik, og søgemaskinerne belønner dig med en bedre placering i søgeresultaterne. Det gør de, fordi algoritmerne opfatter hjemmesider med stærke links, som en populær hjemmeside (en med mange anbefalinger).

Links er ikke bare links

Der kan være stor forskel på kvaliteten af links og hvor relevante links er (og der er nogen emnemæssig relevans ift din hjemmeside/virksomhed). Dermed ikke sagt, at de mindre gode links ingen værdi har – for det har de. En god rettesnor er at gå efter begge disse typer af links.

De bedste links er

  • links fra emnemæssige relevante sider
  • links fra “stærke sider”, fx sider med meget trafik/mange besøgende, eller som selv har mange indgående links.

De mindre gode links er

  • links fra hjemmesider, som emnemæssigt ikke er relevante ift. din hjemmeside
  • links fra “svage sider”, som ikke har meget trafik eller indhold.

Hvordan får man links?

Der er 2 måder at få links på:

  1. at skaffe dem selv – hvilket kan være et tidskrævende arbejde
  2. at betale sig til links – men være opmærksom på, at Google ikke bryder sig om at man betaler sig til det (for det er jo ikke “ægte” anbefalinger).
Linkbuilding-styrker-din-position

Hvor mange links skal man have?

Det findes der ikke et præcist tal for – men en god tommelfingerregel er: flere end konkurrenterne. Mere behøver du ikke!

Linkbuilding handler om, at give andre en god grund til at linke til din side!

Og hvordan skaber man den dejlige situation? Det gør man ved at skrive relevant og godt indhold, som er interessant for andre at læse – og sørge for at de ser det og evt. opfordres til at linke til det. 

Og det leder snakken hen på content marketing (indholdsmarkedsføring eller inbound marketing), som netop handler om at lave indhold, som er relevant for dine kunder, skaber værdi for dem og fastholder dem som kunder.

Har du brug for hjælp til linkbuilding, mere trafik og bedre søgeresultater?

Links-er-anbefalinger